HEDEF KİTLE
Önerilen projenin hedef kitlesinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerde örgün lisans ve lisansüstü eğitimi gören 18-30 yaş arası gençler oluşturmaktadır.
“Eğitim ve Çalıştay” dönemi için toplam 30 kişilik katılımcı seçilecek:
- Bunun %60’ını lisans; %40’ını ise lisansüstü öğrenciler oluşturacaktır.
- Katılımcılar belirlenirken cinsiyet açısından fırsat eşitliği sağlayabilmek amacıyla kadın-erkek dağılımı yarı yarıya oluşturulmaya çalışılacaktır.
- Bunun yanı sıra projenin yaygın etkisini artırabilmek amacıyla katılımcıların gelecekleri şehirler ve öğrenim gördükleri üniversitelere göre de çeşitlilik sağlanması amaçlanmaktadır.
- Ancak bütçe kısıtı nedeniyle katılımcıların %50’si konaklamalı olarak davet edilecek, geri kalan %50’si ise halihazırda Kastamonu ilinde ikamet eden ve konaklama ihtiyacı bulunmayan bireyler tercih edilecektir.
- Daha önce herhangi bir TÜBİTAK 4004 kodlu projede katılımcı olmayanlar seçilecektir.
- Katılımcıların belirlenmesinde projeye katılma noktasında gönüllü ve istekli olmaları önemli olduğundan bunları ölçecek sorular sorulmuştur ve değerlendirmeler bu sorulara verilen cevaplara göre yapılacaktır.
- Doğa bilimleri konusunda lisansüstü eğitimleri devam eden katılımcılara öncelik tanınacaktır.
- Tüm branşlardaki lisansüstü öğrencilerden akademik not ortalamalarının yanı sıra bugüne kadar yaptıkları yayın bilgileri (SCI-SCI-Expanded, TR Dizin, Diğer Uluslararası Yayın bilgileri) istenecek ve seçimler bunlara göre yapılacaktır.
- Lisans öğrencilerinde ise akademik not ortalamaları göz önünde bulundurulacaktır.
- Katılımcıların seyahat etmelerine engel bir sağlık sorununun olmaması gerekmektedir.
“Sürdürülebilir Sanat Etkinliği” dönemi için ise Kastamonu Üniversitesi’nde örgün eğitimlerine devam eden 5 ön lisans, 25 lisans ve 5 lisansüstü öğrenci seçilecektir.
“İklimin Geleceği Paneli” dönemi için ise Kastamonu Üniversitesi’nde örgün öğrenimlerine devam eden en az 100 öğrenci katılımcı olarak seçilecektir.
İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar. Onlar; ne üzerlerinde barınan kuşların ne gölgelerinde yatan insanların ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar.
– Mevlana Celaleddin Rumi –